Sunday 15 November 2015

PRODUK LUV U

PRODUK LUV U

PRODUK KESIHATAN & KECANTIKAN KHAS UNTUK WANITA

DARI 85 FUNGSI YANG DISATUKAN MENJADI 9 YANG UTAMA

1.Kecantikan dan Kesihatan
2.Membentuk tubuh badan idaman bagi setiap wanita
3.Mengembalikan keremajaan tubuh badan idaman wanita dan kekal awet muda
4.Membantu Kesihatan Wanita Luaran dan Dalaman
5.Pengkhususan untuk rambut, kulit dan gigi
6.Pengkhususan untuk payu dara, pinggang, pinggul, paha, betis dan tangan.
7.Pengkhususan untuk keintiman wanita ke tahap maksima dan terbaik untuk pasangan. Pengecutan Rahim dan Penyuburan.
8.Membantu sistem peredaran dan kitaran darah yang sempurna, masalah senggugut, keputihan dan badan berbau.
9.Bersifat antikanser, antikemurungan dan mengelak keletihan, moody dan susah tidur.


KECEKAPAN FUNGSI DAN KEBAIKAN LUV-U
KAEDAH PENGAMBILAN YANG BETUL MEMBANTU

1.Diambil pada permulaan hari pertama datang haid
2.Diambil waktu pagi sebelum sarapan 1 paket
selama 10 hari ( sekotak )
3.Berhenti pengambilan selama 10 hari
4.Mulakan semula selepas 10 hari
5.Begitulah seterusnya (berselang seli)
6.Pengambilan air kosong selepas 10 hari secukupnya sangat digalakkan
7.Setelah berpuashati dengan tahap tubuh badan dan kesihatan, pengambilan boleh dikurangkan mengikut kesesuaian.


TERDAPAT 85 FUNGSI DAN KEBAIKAN LUV-U

1. Membentuk tubuh badan wanita ke tahap idaman
2. Membantu kecekapan keintiman wanita ketika bersama pasangan
3. Membantu masalah dalaman wanita seperti senggugut, keputihan, bau badan, kedinginan seks, cepat letih
4. Menjadikan kulit lebih bersih, berseri, licin, gebu, putih dan mengelak kekeringan melampau
5. Meningkatkan tahap tenaga, kesihatan mental dan sistem imun
6. Isasi.
7. membantu menambahbaik penghadaman, peredaran darah dan tidur disamping membantu mengurangkan berat badan, menjana sistem vaskular yang sihat
8. Menjaga kesihatan gigi dan gusi terutamanya untuk kanak2, membantu penyembuhan luka dan meningkatkan daya tahan tubuh terhadap jangkitan serta menjadi antioksidan yang membantu mengurangkan risiko beberapa jenis kanser.,perlindungan pada hati dan antiinflamasi
9. Dengan adanya zat anti oksidan yang dapat memerangi radikal bebas, tentunya penuaan boleh dicegah.
10. Mencegah kerosakkan Fungsi Otak
11. Makanan dan persekitaran membantu penyebaran radikal bebas yang mengancam tubuh, radikal bebas tidak hanya menyebabkan penuaan, tetapi juga mengancam keadaan fungsi otak. Namun dengan adanya vitamin C dan fitonutrient tadi hal tersebut boleh dicegah.
12. Mencegah Sakit Jantung.
13. berkesan mengurangkan kadar kolesterol di dalam tubuh, dan mencegah penyakit jantung.
14. memutihkan gigi, menghilangkan bau mulut, dan membuat nafas menjadi lebih segar.
15. Dapat mencegah terjadinya Radang dan Alergi
16. diet penghidap diabetes, melawan radang sendi.
17. Membantu pesakit Arthritis dan mencegahnya.
18. mengembalikan kesihatan rambut
19. mempercepatkan pemulihan kulit
20. menambah saiz payudara
21. menengang payudara
22. memperbaiki menstruasi (kitar haid)
23. meningkatkan cecair faraj
24. mengurangkan kesakitan kelenjar payudara (bengkak)
25. menyeimbangkan sistem endokrin
26. menegangkan payudara
27. mengurangkan masalah insomnia (sukar tidur)
28. mengurangkan masalah haid
29. menambahkan cecair faraj
30. menyuburkan rahim
31. mencantikkan kulit
32. mengurangkan kepanasan badan
33. menghindarkan gangguan perasaan (mood swing)
34. menghindarkan jangkitan faraj dan pundi kencing
35. meningkatkan daya ketahanan badan.
36. mengurangkan simtom prahaid, menopaus dan sesudah menopaus.
37. Mencegah pembiakkan sel prakanser
38. Memantapkan tisu yang memerlukan hormon estrogen
39. Mengukuhkan struktur tulang melalui penyerapan jisim tulang
40. Melewatkan proses penuaan.
41. Masalah keputihan
42. Masalah angin kerana ianya antiflatulence iaitu membantu membuang angin berlebihan
di dalam badan.
43. Melancarkan proses kelahiran bayi.
44. Mengembalikan kecergasan selepas bersalin.
45. Membantu dalam pengecutan rahim
46. Melangsingkan badan dengan membantu dalam menegangkan otototot.
47. AWET MUDA
48. PENCEGAHAN KENCING MANIS
49. PENCEGAHAN BARAH PAYUDARA DAN RAHIM
50. PENCEGAHAN BAU YANG TIDAK DIINGINI
51. MATA YANG SIHAT
52. RAWATAN PAYUDARA
53. KULIT KERING DAN BERMINYAK
54. PELBAGAI KHASIAT MAKANAN
55. MEMULIH OTOT DALAMAN FARAJ
56. MENGAWAL LENDIR DAN LELEHAN FARAJ
57. MENGECUTKAN TISUTISU
58. MENEGANGKAN DAN MENCANTIKKAN KULIT
59. MENGUATKAN GIGI DAN KAYA DENGAN KALSIUM
60. MULUT
61. PERAWATAN KRONIK ULSER
62. Merangsangkan pengeluaran hormon yang dapat melancarkan perjalanan darah dan kitaran haid wanita sekaligus mengurangkan sakit senggugut ketika haid.
63. Mengurangkan simptom sakit buasir, penyakit sendi dengan membaikpulihkan peredaran darah sekaligus mengurangkan kesakitan di sendi dan otot.
64. Gonorrhea dan cirit birit.
65. 1Menyeimbangkan hormon dalam badan dan mengatasi masalah depresi selepas bersalin serta menambahkan tenaga dan kecergasan badan atau kata kasarnnya, meroyan.
66. Mengembalikan rambut yang sudah rosak.
67. Melancarkan perjalanan darah dan meringankan pergerakkan
68. Sesuai untuk wanita yg bermasalah dalam kesihatan badan dan tidak bertenaga
69. Membantu proses pencernaan
70. Memperlancar peredaran darah.
71. Mengubati luka luar dan dalam.
72. Mengubati penyakit kulit, menghaluskan kulit dan memperlambat penuaan, menyebabkan wajah nampak muda dan berseri
73. Sebagai diuretic, penurun suhu
74. Bersifat detoksifikasi, membuang racun.
75. Mempunyai efek anti kejang otot.
76. Memiliki zat anti bakteria dan anti virus.
77. Membunuh bakteria penyebab TBC.
78. Memiliki zat anti kejang saluran pernafasan
79. Mencegah peradangan pada saluran kencing dan pembentukan batu karang
80. Mencegah penyakit jantung.
81. Mengatasi masalah selsema, batuk, dan demam.
82. Mengubati asma dan alergi.
83. Mengubati insomnia.
84. Menormalkan kadar gula darah, tekanan darah, kolestrol, dan asam urat.
85 Mengatasi penyakit kardiovaskular/darah tinggi.


BAHAN-BAHAN YANG TERKANDUNG DIDALAM LUV-U

1. KEBAIKAN BUAH BERRYS

Mungkin tidak semua tahu bahawa buah beri walaupun bersaiz kecil, ia mengandungi banyak khasiat. Buah beri mengandungi antosanin dan paras antioksidan yang tinggi. Ianya juga kaya dengan sumber fiber untuk membantu sistem penghadaman yang sihat serta Vitamin C yang bukan sahaja membantu meningkatkan sistem imunisasi, malah membuatkan kulit anda sihat berseri!
Disini ada disertakan kebaikan 4 jenis beri..

Buah unik dari hutan hujan Amazon ini dipercayai sebagai salah satu makanan yang paling berkhasiat di dunia. Kaya dengan antosanin, acai berry dianggap sebagai wira di kalangan buah beri kerana ia mampu meningkatkan tahap tenaga, kesihatan mental dan sistem imunisasi.Ia juga membantu menambahbaik penghadaman, peredaran darah dan tidur disamping membantu mengurangkan berat badan, menjana jantung yang sihat dan kulit yang berseriseri.


2. KEBAIKAN BUAH STRAWBERRYS

Kaya dengan Vitamin C

Kandungan vitamin C yang terdapat dalam buah strawberi lebih banyak berbanding 1 buah jeruk orange. Buah strawberi memberikan 94 miligram vitamin C atau 1.5 keperluan vitamin C harian.

Sepertimana yang anda tahu… banyak manfaat yang kita boleh dapat daripada Vitamin C nie.. antaranya ia mampu menjaga kesihatan gigi dan gusi terutamanya untuk kanak2, membantu penyembuhan luka dan meningkatkan daya tahan tubuh terhadap jangkitan serta menjadi antioksidan yang membantu mengurangkan risiko beberapa jenis kanser.

Kaya dengan Antioksidan

Dalam sebuah kajian, buah strawberry menduduki peringkat tertinggi kandungan antioksidan. Antioksidan merupakan sebatian yang boleh melindungi selsel daripada kerosakan oleh bahanbahan penimbul kanser. Antioksidan bekerja dengan mencegah atau mengganggu proses yang dapat mengarah pada pembentukan selsel kanser. Selain itu, antioksidan di dalam strawberry memberikan perlindungan pada hati, dan antiinflamasi.

Dalam suatu percubaan terhadap ekstrak strawberi oleh Jabatan of Agirculture AS, ekstrak tersebut menunjukkan daya hambat yang besar terhadap pertumbuhan sel kanser serviks mahupun sel kanser payudara. Beberapa kajian juga menunjukkan, asam ellagik yang ada dalam strawberi boleh menghalang kanser paruparu, kerongkong, payudara, kulit, dan kanser hati yang disebabkan oleh pencernaan bahanbahan kimia. Dalam percubaan dengan sel kanser payudara, asam ellagik boleh menghalang pertumbuhannya hingga 45 peratus. Kuercetin yang ada dalam strawberi juga boleh menghalang pertumbuhan kanser prostat dan kanser payudara.

Buah Strawberry juga mengandungi sebatiansebatian fitokimia yakni asam ellagik, kuersetin, kaempferol, asam fenolat dan antosianin yang diketahui dapat mencegah penggumpalan darah yang menjadi salah satu penyebab serangan jantung atau stroke.

Kandungan gizi buah strawberry segar dalam 160 gram mengandung: tenaga 50 kalori, protein 1 gram, karbohidrat 11,65 gram, serat 3,81 gram, kalsium 23, 24 mg, magnesium 16,60 mg, fosfor 31,54 mg, potasium 44 , 82 mg, selenium 1,16 mg, vitamin C 94,12 mg, Folat 29,38 mg, Vitamin A 44,82 IU

Rendah Kalori

Lapan biji buah Strawberry atau 1 gelas strawberry hanya mengandungi 50 kalori dan tidak mengandungi kolesterol atau asam lemak jenuh. Jumlah yang sama juga memberikan 30 mikrogram (ug), asam folat. Jumlah ini setara dengan 75% keperluan asam folat harian untuk ibu hamil, yakni 400 ug. Asam folat ini penting untuk mengelakkan kurang upaya tabung saraf pada janin. Disamping itu, 1 gelas strawberry juga mengandungi sekitar 270 miligram potassium, dimana potassium merupakan salah satu mineral yang disyorkan ada dalam menu makanan bagi orang yang ingin menurunkan tekanan darah. Jumlah yang sama juga megandung sekitar 4 gram serat, yang boleh membantu menurunkan kadar lemak kolesterol darah dan menyihatkan saluran pencernaan.

Ini diantara khasiat2 buah Strawberry nie….. :

Mencegah Kanser

Kandungan vitamin A, C, E dan Asam ellagic berfungsi melumpuhkan sel kanser dalam tubuh termasuk Leukimia.

Selain itu Strawberry  mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi. Antioksidan ini akan melindungi tubuh dari serangan kanser. Kandungan antioksidan dalam Strawberry ini tetap tinggi walaupun telah diolah menjadi bentuk lain, seperti jus dan sebagainya.

Selain itu, sebatian asid ellagik dan kuersetin yang ada dalam Strawberry juga boleh menghalang pertumbuhan kanser prostat, kanser payudara, kanser kulit, dan kanser hati.

Mencantikkan kulit dan Anti Penuaan.

Buah strawberry mampu mengangkat selsel kulit mati. Gunakan strawberry ini sebagai lulur mandi dengan mencampurkan strawberry yang telah hancurkan dengan susu dan minyak zaitun. Selain menjadi lebih halus, kulit pun akan tampak lebih cerah.

Kandungan asam salisiat di dalam strawberry pula mampu mengubati dan menghindari kulit daripada jerawat.

Dengan adanya zat anti oksidan yang dapat memerangi radikal bebas, tentunya penuaan boleh dicegah.

Mencegah kerosakkan Fungsi Otak.

Makanan dan persekitaran membantu penyebaran radikal bebas yang mengancam tubuh, radikal bebas tidak hanya menyebabkan penuaan, tetapi juga mengancam keadaan fungsi otak. Namun dengan adanya vitamin C dan fitonutrient tadi hal tersebut boleh dicegah.

Mencegah Sakit Jantung.

Strawberry tinggi dengan serat, folat, vitamin C dan anti oksidan. Oleh kerana itu ia cukup berkesan mengurangkan kadar kolesterol di dalam tubuh, dan mencegah penyakit jantung.

Memutihkan Gigi.

Asam malat yang terkandung dalam Strawberry bertindak sebagai bahan yang akan mengikis dan menghilangkan beberapa noda pada permukaan gigi. Dengan mengunyah strawberry setiap hari dapat membantu untuk menyihatkan mulut, seperti: memutihkan gigi, menghilangkan bau mulut, dan membuat nafas menjadi lebih segar.

Dapat mencegah terjadinya Radang dan Alergi.

Strawberry merupakan buahbuahan yang mengandungi gula yang rendah sehingga sesuai untuk diet penghidap diabetes, melawan radang sendi.

Mengawal Tekanan Darh TinggiStrawberry mengandungi potasium dan zat besi yang sangat efektif untuk tekanan darah tinggi dan membuatnya lebih seimbang dan stabil.

Membantu pesakit Arthritis dan mencegahnya.

Dalam kes ini otot akan menjadi lemah, lebih kecil dan kering. Racun yang kemudian lebih mudah tersebar dan memenuhi ruangan pada otot. Dengan mengambil Strawberry secara teratur, unsur anti oksidan yang terkandung di dalamnya akan menekan bahaya penyempitan otot tersebut. Racun yang ada di dalam otot kemudian ditendang keluar dan perlahanlahan otot kembali dapat bernafas dengan lega.

Kesihatan mata

Usia dan nutrisi yang diambil oleh tubuh badan akan mempengaruhi kondisi kesihatan mata. Namun dengan adanya zat anti oksidan ini dapat memerangi radikal bebas, tentunya penuaan akan dapat dicegah dan kesihatan mata akan terjamin.


3. KEBAIKAN BUAH BLUEBERRY

Pigmenpigmen didalam buah ini kaya dengan khasiat antioksida, Vitamin C dan E. Buah ini juga mengandungi kepekatan pati antosanin yang tinggi – sejenis sebatian yang membantu melindungi dari sakit jantung, kanser dan gejala penyakit berkaitan usia seperti kabur penglihatan dan hilang daya ingatan jangka pendek.

Bukti Saintifik Menunjukkan Bahawa Dengan Memakan Buah Beri Seperti Blueberries, Blackberries, Strawberries Dan Buah Beri Yang Lain Mempunyai Kesan Yang Baik Kepada Otak Dan Membantu Dalam Masalah Lupa Berikutan Usia Yang Lanjut. Dalam Artikel Yang Ditulis Dalam Journal Of Agricultural And Food Chemistry

* Dapat Membantu Otak Yang Semakin Berusia.
* Buah Beri Kaya Dengan Antioksida..
* Ia Dapat Membantu Sel Daripada Radiasi Bebas Yang Berbahaya
* Mengubah Cara Neuron Dalam Otak Berkomunikasi..
* Mencegah Daripada Radang Dalam Otak Yang Boleh Menyebabkan Kemusnahan Neuron
* Meningkatkan Kawalan Motor Dan Kognisi(Pengenalan).


4. KEBAIKAN BUAH RASPBERRY

Bagi sebagian orang, nama buah raspberry mungkin terdengar asing. Bisa dimaklumi mengingat keberadaan buah ini cukup langka di Indonesia. Buah raspberry dikenal juga dengan nama frambos yang masuk ke Indonesia sudah diolah dalam bentuk sirup kemasan.

Raspberry berasal dari daratan Eropa dan memiliki kandungan vitamin C cukup tinggi. Kandungan vitamin C inilah yang membuat rasa raspberry jadi asam.

Berikut ini daftar senyawa yang terkandung dalam buah raspberry:

Karbohidrat
Gula alami
Diet serat
Lemak tak jenuh
Monounsaturated
Polyunsaturated
Protein
Vitamin A
Vitamin C
Vitamin K
Betakaroten
Kalsium
Zat Besi
Sodium
Mangan
Anthocyanin

Selain diolah menjadi sirup, ternyata buah ini juga mempunyai manfaat untuk kesehatan Apa sajakah manfaat kesehatan dari raspberry? Mari kita simak dari penjelasannya seperti dikutipintisari online dari laman Boldsky:

Membakar lemak.

Buah merah ini kaya akan serat dan mangan. Serat dapat memperlambat proses pencernaan sehingga kita akan merasa kenyang lebih lama. Mangan meningkatkan metabolisme yang membantu membakar lemak. Kandungan raspberry juga dapat mematahkan jaringan lemak dengan meningkatkan produksi adiponektin ( hormon protein dalam jaringan lemak yang meningkatkan kemampuan metabolisme lemak ).

Mengurangi risiko serangan jantung.

Asam ellagic dalam raspberry mengurangi kemungkinan terkena serangan jantung. Asam ini menghilangkan kolesterol jahat dan menurunkan tekanan darah tinggi. Selain itu, asam salisilat dalam raspberry bisa membantu melawan aterosklerosis dan penyakit jantung.

Menyembuhkan kerusakan hati.

Raspberry dapat mencegah sel dan kerusakan hati. Buah ini mencegah pembentukan plak pada dinding hati ( yang menyebabkan kanker hati ). Selain itu, kandungan dalam raspberry juga dapat membakar lemak di hati.

Menjaga gula darah tetap stabil.

Meskipun buah ini manis, raspberry ampuh dalam mengendalikan kadar gula darah. Adinopectin yang dikeluarkan membantu mengontrol kadar gula darah. Itulah sebabnya buah ini baik untuk orangorang dengan diabetes tipe 2.

Kesehatan kulit.

Antioksidan dan vitamin dalam raspberry membuat kulit lebih kencang dan mengkilap. Keton, kandungan dalam raspberry juga dapat mengurangi efek radikal bebas dari tubuh. Hasilnya, kulit terhindar dari tandatanda penuaan, seperti kerutan. Apalagi jika Anda menggunakannya sebagai masker.

Selain mengandung banyak manfaat yang disebutkan di atas, buah raspberry juga dapat menyebabkan alergi terutama bagi yang bermasalah dengan kelenjar Tyroid.


5. KEBAIKAN BUAH CRANBERRY

Dunia kecantikan yang dinamis selalu dipenuhi oleh terobosan baru dalam hal kecanggihan dan variasi perawatan. Eksplorasi ekstrak aneka buahbuahan adalah salah satu yang menjadi primadona. Buah yang sedang jadi primadona saat ini adalah cranberry. Rasanya yang asam, manis, dan segar  ternyata sangat berkhasiat untuk kehalusan dan kesehatan kulit. Antara lain, melembapkan, mencegah kulit kusam, penuaan dini, dan timbulnya jerawat.

Segar dan Berkhasiat 

Buah cranberry yang tergolong ke dalam tumbuhan semaksemakan pendek ini banyak ditemukan di bagian utara Amerika dan Kanada. Konon, buah ini sudah diketahui khasiatnya sejak zaman nenek moyang suku Indian kuno, yakni sebagai obat luka akibat terkena panah. Beberapa tahun terakhir ini, cranberry populer digunakan sebagai sumber vitamin untuk meningkatkan kekebalan tubuh, mencegah seriawan, dan sebagai antioksidan. Dan kini ekstraknya mulai digunakan sebagai bahan dasar produk perawatan kecantikan.

Menurut dr. Eddy Karta Spkk, buah ini mengandung zat anthocyanin flavonoids, sianidin, peonidin, quercetin, tanin, vitamin A, vitamin C dan E. Semua ini berkhasiat meregenerasi, melembapkan, mencerahkan, sekaligus mengencangkan kulit. “Selain itu, cranberry juga manjur untuk mengurangi kerutan dan kekusaman karena efek buruk radikal bebas. Enzim yang terkandung di dalamnya dapat membantu proses pengelupasan sel kulit mati yang menyumbat saluran kelenjar sebasea ( kelenjar yang memproduksi minyak untuk melumasi permukaan kulit ). Akibatnya, pembentukan jerawat dapat dihindari,“  jelas dr. Eddy Karta.

Karena aneka kelebihan ini, maka ekstrak buah cranberry pun dibuat dalam bentuk serum, scrub, dan masker untuk merawat kulit.

Tahukah Anda? 

Masker cranberry dari buah asli efektif mencerahkan kulit kusam dan memberi kesan segar di wajah lelah secara instan. Bila Anda penggemar masker alami, coba resep ini.   Haluskan satu mangkuk cranberry, satu mangkuk irisan apel, dan 2 sendok makan air lemon dalam blender. Oleskan pada wajah dan diamkan selama 30 menit. Kemudian bilas dengan air bersih. Hindari area mata,  bibir, dan leher.  Area kulit tersebut  lebih tipis sehingga lebih sensitif dan lebih mudah iritasi. Bila muncul reaksi alergi, segera konsultasikan dengan dermatolog.

Mengonsumsi buah cranberry secara utuh atau jus cranberry murni sangat disarankan untuk kesehatan dan kecantikan kulit. Karena, di dalamnya terkandung zat phytochemicals, yang bisa mencegah kanker dan kelainan pada jantung. Sebaiknya, jangan terlalu banyak dicampur dengan air, gula, ataupun susu agar nutrisi yang terkandung di dalamnya benarbenar murni dan tidak terjadi penambahan kalori yang berlebihan.


6. KEBAIKAN BUAH LOBATA

LOBATA ialah sejenis herba semulajadi yang diformulasi istimewa dari Negara Thailand, khusus untuk wanita yang mementingkan kesihatan dan kecantikkan. Ia diperkayakan dengan khasiat herba semulajadi iaitu Pueraria Lobata.

Kajian klinikal selama 2 bulan membuktikan Pueraria Lobata (putih) yang kaya dengan Phytoestrogen yang mampu memberi kesan positif kepada keperibadian wanita.


KELEBIHAN                                                                                      PERATUS

mengembalikan kesihatan rambut                                                              88%
mempercepatkan pemulihan kulit                                                               94%
menambah saiz payudara                                                                          82%
menengang payudara                                                                                88%
memperbaiki menstruasi (kitar haid)                                                           29%
meningkatkan cecair faraj                                                                          85%
mengurangkan kesakitan kelenjar payudara (bengkak)                                 94%


KELEBIHAN LOBATA
Menyeimbangkan sistem endokrin
Menegangkan payudara
Mengurangkan masalah insomnia (sukar tidur)
Mengurangkan masalah haid
Menambahkan cecair faraj
Menyuburkan rahim
Mencantikkan kulit
Mengurangkan kepanasan badan
Menghindarkan gangguan perasaan (mood swing)
Menghindarkan jangkitan faraj dan pundi kencing
Meningkatkan daya ketahanan badan.
Mengurangkan simtom prahaid, menopaus dan sesudah menopaus.


APA ITU PUERARIA LOBATA?

Akar Pueraria Lobata yang berwarna putih mengandungi bahan Phytoestrogen seperti Peurarin, Miroestrol dan Mirifica, dimana ia dapat meremajakan sistem endokrin wanita.  Pada zaman purba di Negaranegara Timur, Pueraria dianggap sebagai herba diraja yang unggul dan eksklusif dan hanya digunakan oleh permaisuri raja sahaja.  Menurut perubatan tradisioanal Thai, Herba ini berkesan untuk melegakan simtom usia tua, menopaus dan awet muda.

Dengan pengambilan Pueraria Lobata, Ia membantu menambah tisu emak dn ligamen disekeliling buah dada yang memberikan sokongan dan bentuknya. Sumbernya yang kaya dengan Phytoestrogen juga melambatkan proses penuaan dan menghalang perubahan secara drastik kepada tubuh apabila seseorang wanita mengalami menopaus.


7. KEBAIKAN KACIP FATIMAH

1. Mencegah pembiakkan sel prakanser
2. Memantapkan tisu yang memerlukan hormon estrogen
3. Mengukuhkan struktur tulang melalui penyerapan jisim tulang
4. Melewatkan proses penuaan.
5. Masalah keputihan
6. Masalah angin kerana ianya antiflatulence iaitu membantu membuang angin berlebihan di dalam badan.
7. Melancarkan proses kelahiran bayi.
8. Mengembalikan kecergasan selepas bersalin.
9. Membantu dalam pengecutan rahim
10. Melangsingkan badan dengan membantu dalam menegangkan otototot.
11. Merangsangkan pengeluaran hormon yang dapat melancarkan perjalanan darah dan kitaran haid wanita sekaligus mengurangkan sakit senggugut ketika haid.
12. Mengurangkan simptom sakit buasir, penyakit sendi dengan membaikpulihkan peredaran darah sekaligus mengurangkan kesakitan di sendi dan otot.
13. Gonorrhea dan cirit birit.
14. Menyeimbangkan hormon dalam badan dan mengatasi masalah depresi selepas bersalin serta menambahkan tenaga dan kecergasan badan atau kata kasarnnya, meroyan.
15. Mengembalikan rambut yang sudah rosak.
16. Melancarkan perjalanan darah dan meringankan pergerakkan
17. Sesuai untuk wanita yg bermasalah dalam kesihatan badan dan tidak bertenaga


8. KEBAIKAN MANJAKANI

1. AWET MUDA
2. PENCEGAHAN KENCING MANIS
3. PENCEGAHAN BARAH PAYUDARA DAN RAHIM
4. PENCEGAHAN BAU YANG TIDAK DIINGINI
5. MATA YANG SIHAT
6. RAWATAN PAYUDARA
7. KULIT KERING DAN BERMINYAK
8. PELBAGAI KHASIAT MAKANAN
9. MEMULIH OTOT DALAMAN FARAJ
10. MENGAWAL LENDIR DAN LELEHAN FARAJ
11. MENGECUTKAN TISUTISU
12. MENEGANGKAN DAN MENCANTIKKAN KULIT
13. MENGUATKAN GIGI DAN KAYA DENGAN KALSIUM
14. MULUT
15. PERAWATAN KRONIK ULSER


9. KEBAIKAN ROSELLE

Rozel (Roselle) atau dikenali dengan nama latin Hibiscus Sabdariffa, merupakan tumbuhan yang memiliki banyak khasiat untuk kecantikan dan kesihatan. Jangan terkejut, ia mempunyai 3 kali lebih banyak vitamin C daripada anggur. Dr. Abdul Aziz Sharaf dari Sudan Research Unit, Institute of African and Asian Studies telah mengadakan penelitian mengenai khasiat bunga rozel dan mendapati:

Membantu proses pencernaan
Memperlancar peredaran darah.
Mengubati luka luar dan dalam.
Mengubati penyakit kulit, menghaluskan kulit dan memperlambat penuaan, menyebabkan wajah nampak muda dan berseri.
Sebagai diuretic, penurun suhu
Bersifat detoksifikasi, membuang racun.
Mempunyai efek anti kejang otot.
Memiliki zat anti bakteria dan anti virus.
Membunuh bakteria penyebab TBC.
Memiliki zat anti kejang saluran pernafasan
Mencegah peradangan pada saluran kencing dan pembentukan batu karang.
Mencegah penyakit jantung.
Mengatasi masalah selsema, batuk, dan demam.
Mengubati asma dan alergi.
Mengubati insomnia.
Menormalkan kadar gula darah, tekanan darah, kolestrol, dan asam urat.
Mengatasi penyakit kardiovaskular/darah tinggi.
Vitamin C dan serat yang tinggi yang terdapat dalam rozel mampu bertindak sebagai anti oksidan dan   sebagai anti kanser.
Meningkatkan stamina dan daya tahan tubuh
Menyihatkan mata
Menyeimbangkan berat badan.
Mengurangi panas dalam.
Menurunkan tingkat penggumpalan lemak di hati.
Mengubati pening kepala/migraine.
Membantu memulihkan dari ketergantungan ubat dan alkohol.
Menghilangkan sakit sakit di badan.
Membantu mencerdaskan otak pada anakanak kerana mengandungi Omega 3 dan DHA
Dapat mengurangi risiko osteoporosis.
Mengubati sakit sawan.
Mengatasi masalah stress/tekanan.


10. KEBAIKAN RUMPAI LAUT

Rumpai laut telah menjadi makanan pilihan kepada kebanyakkan orang dewasa ini. Ini kerana bukan sahaja ia merupakan makanan yang penuh khasiat tetapi juga mudah disediakan dengan pelbagai jenis cara penyediaan makanan mengikut selera dan citarasa orangorang pada masa kini.

Apa itu rumpai laut?

Rumpai laut mulamula dijumpai kerana nilai kesihatan dan gizi yang diperolehi pada 2000 tahun dahulu. Rumpai laut juga dikenali sebagai rumpai garam sejak zaman dahulu. Akibat bentuknya menyerupai terumbu karang maka orang Cina memanggilnya sebagai “Shanhu Cao”. Orang Jepun pernah menggunakan rumpai laut sebagai penghargaan yang dikhaskan kepada Maharaja Cina sebagai makanan berkhasiat. Rumpui laut boleh ditemui di sayusayuran tetapi selebihnya 64 jenis mineral hanya boleh diperolehi di dalam rumpai laut. Ia sangat kaya dengan protein kolagen, kalsium, besi, magnesium, kalium, fosforus, selenium, dan mineral lain Omega3 dan 6, yang sangat penting untuk perkembangan mental dan fungsi dalam tumbesaran anakanak. Menurut laporan perubatan adalah sesuai untuk menambah mineral untuk mengaktifkan anti pengoksidaan enzim, meningkatkan fungsi detoksifikasi hati, untuk menghilangkan radikal bebas dan penghapusan racun dari tubuh melalui sistem menyahtoksik.

Nilai rumpai laut jauh lebih baik daripada sarang burung, sirip yu dan yam. Lendir dalam rumpai laut adalah 10 kali ganda khasiat sarang burung dan sirip yu, kalsiumnya adalah 37 kali lebih baik dari hati ikan. Nilai PH rumpai laut adalah 7.6 – adalah sangat tinggi serat makanan beralkali. Oleh sebab itulah ia sangai kaya dengan nilai gizi makanan yang sangat baik, sesuai untuk vegetarian dan orang tua yang memerlukan suplemen gizi. Ia juga dapat menguatkan sistem imunisasi tubuh dan fungsi hati, usus saluran tubuh dan perut dibersihkan, berat badan yang ideal, perut bahagian bawah dan punggung akan secara signifikan lebih kecil.

Rumpai laut kaya dengan besi dan kalsium. Ia juga mengandungi keperluan dalam tubuh manusia seperti asid amino dan kolagen. Kolagen terdapat dalam tulang, sendi, kulit, organ dalaman, berhubung antara sel, protein kolagen dapat meningkatkan kekurangan air pada kulit, mengencangkan dan menjadikan kulit lebih muda, menghilangkan “wrinkles”, mencegah bekas luka yang rosak seperti jerawat, “dark sports”, bintikbintik, jerawat, kulit sensitif. Ia memiliki pembaikan yang signifikan dan meningkatkan peranan suplemen kolagen yang tepat. Suplemen protein kolagen yang tepat menguatkan otot dan sendi, mengurangkan sakit sendi dan tulang belakang, diserap ke akar rambut, memperbaiki rambut putih, rambut gugur dan rambut yang mulai menipis dan penuaan.

Penggunaan rumpai laut secara berterusan dan berpanjangan boleh memberi kesan berikut :

Menyingkirkan racun tubuh, penghapusan bintikbintik, jerawat, meningkatkan elastatik kulit, membuat kulit halus dan merah dan menghilangkan sembelit.
Pembuangan najis yang lancar dan perut lebih selesa
Pengaktifan usus
Untuk menghilangkan nafas berbau
Mengurangkan berat badan, menghilangkan lemak perut
Meningkatkan fungsi hati
Mengelakkan penuaan, mencegah penyakit Alzheimer’s
Meningkatkan kualiti darah
Meringankan ketidakselesaan menstruasi
Membersihkan darah, meningkatkan peredaran darah, dan telah menignkatkan peranan dengan darah
Mencegah kelelahan, insomnia, tangan dan kaki sejuk, kehilangan nafsu makan ditingkatkan.
Sel aktif dan meningkatkan immunisasi
Membantu dalam sakit bahu dan sendi badan
Memperkuat pembuluh darah, mencegah pembuluh darah yang kaku
Memperbaiki “Rheumatism”, pengurusan pendarahan yang mudah dan peliosis
Umur panjang

Secara keseluruhannya, pengambilan makanan alga seperti rumpai laut bukan sahaja memperolehi gizi seimbang, anda juga boleh membersihkan tubuh dari racun, pembuangan najis dengan lancar, anti kanser dan menurunkan kolesterol, bukan hanya untuk kecantikan, tetapi juga dapat mengelakkan dan mengurangkan penyakti, awet muda dan semua SELAMAT !


ANTARA KEPENTINGAN KOLAGEN

Mengekalkan kelembapan dan mencegah kedutan - Kolagen merupakan komponen utama dalam kulit kita. Ia mempertingkatkan penghasilan selsel baru, membantu memelihara keremajaan kulit, melembut dan membuatkan kulit lebih bercahaya. Kolagen juga efektif untuk menghilangkan kedutan dan mencegah proses penuaan kulit.

Memulihkan masalah kulit - Apabila kolagen disuntikkan ke dalam kulit yang terluka, ia akan menstimulasikan pertumbuhan selsel kulit baru dan menyediakan perlindungan kepada kulit. Kolagen sangat efektif untuk memulihkan parut, pengecutan ephithelium, kedutan dan garisgaris halus.

Mencantik dan menyuburkan rambut - Nutrisi dalam kulit kepala sangat penting untuk memelihara kesihatan rambut. Kandungan kolagen dalam lapisan korium merupakan bekalan nutrisi kepada epidermis, rambut dan kuku. Kekurangan kolagen menyebabkan rambut kering dan bercabang, manakala kuku menjadi kusam dan mudah pecah.

Menegangkan payudara - Kesan kolagen untuk menegangkan payudara sudah pun diketahui umum. Payudara sebenarnya terbentuk oleh jaringanjaringan penyambung dan kumpulan lemak yang berperanan sebagai penyokong bagi pembentukan payudara. Kolagen merupakan komponen utama dari jaringanjaringan penyambung dan bertindak dengan protein polisakarida untuk membentuk satu jaringan yang kuat untuk menyokong dan menegangkan payudara.

Menguatkan tulang - Penyatuan kolagen yang secukupnya adalah penting untuk membentuk kerangka tulang yang kuat. Oleh itu,kolagen juga dikenali sebagai kerangka tulang. Masalah osteoporosis dan kekejangan kaki adalah berpunca darpadai kehilangan kolagen yang membentuk 80% daripada jumlah kepadatan tulang sedangkan kehilangan kalsium, magnesium dan fosforus hanya 20%. Pengambilan kalsium tambahan sebenarnya tidak dapat menangani masalah tersebut. Hanya dengan pengambilan kolagen yang mencukupi dapat mengembalikan kepadatan tulang yang normal, dan juga dapat memperlambatkan osteoporosis.

Mencerahkan kulit dan mengurangkan pigmentasi - Kolagen dapat merapatkan selsel dan mempercepatkan pembentukan selsel baru. Dengan fungsi ini, ia secara efektif dapat mencegah pengumpulan pigmen dan racun, membantu mencerahkan kulit dan mengurangkan pigmentasi.

Melambatkan proses penuaan kulit - Seiring dengan peningkatan usia dan gaya hidup yang sibuk, kandungan kolagen dalam kulit akan semakin berkurangan dan kerana itu, kulit menjadi kering dan kusam. Pengambilan kolagen secara berterusan dapat membantu kulit untuk menyeimbangkannya.
- See more at: http://www.ag2unet.com/index.php?ac=243#sthash.haBpMq71.dpuf

No comments:

Post a Comment