Sunday 15 November 2015

PRODUK GOLDSTEEN

GOLD Steen

MINUMAN BOTANI DARI EKSTRAK MANGGIS DENGAN 8 HERBA TERPILIH
SERTA DIGABUNGKAN DENGAN AIR ZAM ZAM

TERDAPAT 27 KHASIAT UTAMA

1. Memulih, menyegar dan menambah tenaga tubuh badan.
2. Meningkatkan kekuatan otot dan stamina badan.
3. Antibiotik semulajadi yang lebih berkesan.
4. Mencuci buah pinggang dan saluran kencing.
5. Membersihkan paru-paru supaya pengaliran oksigen yang lebih baik.
6. Mencantikan kulit.
7. Membuka ruang dalam lubang peluh.
8. Membantu melancarkan peredaran darah dalam badan.
9. Meningkatkan mutu kolestrol baik dan menyingkirkan kolestrol buruk.
10. Awet muda.
11. Mengembalikan keremajaan, keanjalan dan keregangan kulit.
12. Meningkatkan daya ketahanan tubuh badan.
13. Menstabilkan tekanan darah kepada paras normal.
14. Menurunkan kadar kolestrol.
15. Melegakan sakit kepala dan migrain.
16. Menyeimbangkan cas, garam galian, mineral dalam tubuh.
17. Mencegah sel kanser dari aktif.
18. Menguatkan tulang dan sendi.
19. Sebagai antioksidan dan nyahkan toksid.
20. Mencegah penyakit kronik.
21. Baik untuk masalah sembelit, gastrik dan morning sickness.
22. Membantu banyak perkara kepada warga emas.
23. Mencergaskan Minda IQ anak, pelajar dan hilang fokus.
24. Keberkatan air zam zam dalam doa dan hajat.
25. Membantu tidur yang nyenyak.
26. Membantu slimming kerana didalamnya ada apple cyder.
27. Membantu mengeluarkan kahak batuk.

GOLDSTEEN merupakan Produk terunggul dengan formulasi hebat gabungan dari bahan-bahan terpilih dan berkualiti tinggi disamping dapat membekalkan pelbagai nutrient penting yang diperlukan oleh tubuh badan. Goldsteen gabungan daripada ekstrak Manggis, Habbatussauda, Goji, Madu Lebah, Roselle , Seaweeds & di perkaya dengan Air Zam Zam.
Goldsteen mengandungi khasiat Xanthon yang kaya dengan Antioksidan dan terkandung didalam ekstrak buah Manggis ( Terutama pada bahagian kulitnya ) serta Goji.

Selain itu, Goldsteen juga kaya dengan omega 3, yang mana 6 daripadanya terhasil daripada habbatussauda. Ianya merupakan nutrisi terbaik bagi sel otak untuk meningkatkan daya ingatan dan kecerdasan tubuh badan.
Goldsteen juga mengandungi pelbagai vitamin yang dikehendaki oleh tubuh seperti vitamin B1, B2, B3 ,B4, B5 & Vitamin C disamping pelbagai zat logam seperti Magnesium serta Potassium.

Goldsteen diadun di bawah standard pengilangan IMP ( Islamic Manufacturing Practice ), serta di sahkan halal oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia ( JAKIM ).
Pengambilan secara berterusan dapat membantu mengekalkan kesihatan & kecantikan luaran dan dalaman.


Secara umumnya GMP adalah satu proses pengilangan yang mementingkan kebersihan yang tinggi supaya produk yang di hasilkan tidak ada kontiminasi bakteria seperti E-coli, Salmonella atau sebagainya.
GMP ialah persijilan yang mendapat pengiktirafan dari Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan Malaysia ( BPFK ).
Tidak semua produk GMP diiktiraf HALAL oleh JAKIM sebagai mengeluarkan produk yang suci dari kontiminasi yang was-was.


Sementara IMP pula ialah suatu piawaian yang bertaraf ’Halalan Tayyiba’, iaitu suatu proses pengilangan yang bukan sahaja suci dari sudut fizikalnya ( yakni tidak mengandungi bahan-bahan haram atau kontaminasi dengan bahan-bahan haram ) malahan juga suci dari sudut ruhaniahnya.
Seorang muslim bukan sahaja dikehendaki oleh syara’ memakan makanan yang suci lagi halal tetapi Islam juga mengajar umatnya agar memastikan ruh Islam turut dipelihara dengan cara-cara tertentu agar kita bukan sekadar mendapat kekenyangan malah kita juga memperoleh keberkatan daripada makanan tersebut.
Oleh sebab itulah Rasulullah S.A.W. mengajar agar membaca Bismillah sewaktu makan, agar perbuatan tersebut dapat menjamin kesucian ruhani dan jasmani diri.


KHASIAT DAN KEBAIKAN MANGGIS

SODIUM, VITAMIN B1 & NIACIN.
Menurut kajian DR DAVID A. MORTON, Ph.D, buah manggis mempunyai bahan aktif biologi yang sangat kaya dengan ANTIOKSIDAN & sangat berkesan untuk mencegah penyakit.
Selain mengandungi vitamin, polysaccharides dan stilbenes, buah manggis ini unik kerana mempunyai makanan tambahan bioaktif yang hebat iaitu “XANTON”.

Kajian menunjukkan “XANTON” mempunyai kesan positif kepada keseluruhan sistem badan, “menurut Penyelidik J.Frederick Templelan,M.D”.
Dari penambahan tenaga untuk melindungi sistem dalam tubuh dari radikal bebas, “XANTON” menyampaikan faedah yang luas”, XANTON merupakan sebahagian daripada super antioksidan yang paling mujarab & berkesan secara semulajadi.
Kajian sains terhadap buah manggis telah dilakukan 100 tahun dahulu dimana lebih dari 110 kajian telah dikeluarkan di dalam jurnal-jurnal sains.
Penemuan sains tentang FITONUTRIEN, juga dikenali sebagai fitokimia, adalah sebatian bioaktif semulajadi yang ditemui dalam makanan tumbuhan.
Ianya menyediakan manfaat yang lengkap seperti kesan antioksida & sistem imun bagi membantu menggalakkan fungsi badan yang sihat.
Fitonutrien yang berkuasa ditemui di dalam kulit manggis ialah ”Xanthon”.
Ianya wujud secara bioktif semulajadi dan memiliki ciri-ciri ANTIOKSIDA yang hebat.

Khasiat Xanton dalam kulit buah manggis dapat membantu mengatasi pelbagai jenis masalah penyakit seperti berikut :

KANSER / PERTUMBUHAN TUMOR, KENCING MANIS, DARAH TINGGI, JANTUNG/SALURAN DARAH, GOUT, ARTHRITIS, SAKIT SENDI, SENGAL BADAN, MIGRAINE / SAKIT KEPALA, STROK / PENYAKIT PARKINSON, MASALAH SARAF, PENYAKIT ALZHEIMER ( NYANYUK ), GASTRIK / ULSER, SEMBELIT, CIRIT BIRIT, KEGEMUKAN, ASMA / LELAH, STRESS / KEMURUNGAN, MENCANTIK & MELICINKAN KULIT, MASALAH SENGGUGUT / PMS, MENOPAUSE, MASALAH KULIT, ALAHAN, BUAH PINGGANG, JANGKITAN PUNDI-PUNDI KENCING, KELESUAN DAN JANGKITAN VIRUS / BAKTERIA.



KHASIAT DAN KEBAIKAN HABBATUSSAUDA

Habbatussauda dapat meningkatkan jumlah sel-sel T yang baik untuk meningkatkan sel-sel pembunuh alami, G Reitmuller, Director Institut Immunologi dari Universiti Munich, dapat meningkatkan sistem kekebalan tubuh & dapat digunakan bioregulator.
Dengan demikian, Habbatussauda dapat dijadikan ubat untuk penyakit yang menyerang kekebalan tubuh seperti kanser & AIDS.
Dengan kandungan omega 6 dan omega 3, Habbatussauda juga merupakan nutrisi terbaik bagi sel otak untuk meningkatkan daya ingatan dan kecerdasan.
Habbatussauda juga memperbaiki mikro (peredaran darah) ke otak & sangat sesuai diberikan kepada anak di usia pertumbuhan.
Hormon adalah zat aktif yang dihasilkan oleh kelenjar endokrin yang masuk dalam peredaran darah.
Racun dapat mengganggu metabolisme & menurunkan fungsi organ penting seperti hati, paru-paru serta otak.
Rasulullah S.A.W pernah bersabda yang bermaksud: "Tetaplah kamu dengan Habbatussauda ini kerana sesungguhnya ia mempunyai bahan penyembuh ( ubat ) setiap penyakit kecuali maut”, ( HR: Bukhari ).
Ibnu Qayyum al-Jazwiyah ( 691-751 ) menulis dalam kitabnya yang cukup terkenal "Zad al' Mi’ad fi Huda Khayri al Ibad”: Jika Habbatussauda dihancurkan & dicampurkan dengan madu, kemudian diminum dengan air panas, ia dapat menghancurkan air batu karang yang terdapat dalam buah pinggang & tempat berkumpulnya air kencing. Melancarkan keluar air kencing, darah haid dan susu ibu.
Dr. Michael Tierre, penulis buku "Planetary Herbalogy" mendapati Habbatussauda mengandungi METASITOSTEROL.
Ia adalah bahan ANTIKANSER yang sangat berkesan.


KHASIAT DAN KEBAIKAN MADU LEBAH


Keistimewaan madu lebah pula telah diabadikan oleh Allah S.W.T di dalam al-Quran yang bermaksud: "Daripada perut lebah itu keluarlah minuman ( madu ) yang bermacam-macam warnanya sebagai PENAWAR bagi manusia”, ( An-Nahl:69 ).
Madu lebah dikatakan mempunyai aktiviti antioksidan.
Namun secara amnya madu lebah yang lebih pekat warnanya ( dark-coloured honey ) mempunyai kadar antioksidan yang tinggi ( terdapat beberapa pengecualian dalam keadaan tertentu ).
Bahan antioksidan berfungsi menghalang bahan-bahan radikal bebas daripada bertindak ke atas sel-sel badan.
Radikal bebas ini apabila dibiarkan, akan bertindak ke atas sel-sel sehingga boleh menyebabkan badan menjadi lemah & sebahagian daripada sel-sel tersebut bertukar menjadi kanser.

Bahan Mineral Dan Vitamin Dalam Madu.

VITAMIN A - Menggalakkan pertumbuhan tulang, pertahanan terhadap penyakit, memperbaiki struktur kulit serta mengelakkan rabun.

VITAMIN B - Membantu pertumbuhan dan perkembangan bayi, selera makan, pencernaan, menjaga tisu mata & membantu proses metabolisma.

VITAMIN C - Membantu mempercepatkan penyembuhan luka, menjaga sistem kekebalan tubuh, menyerap zat besi, membentuk tulang & gigi.

VITAMIN D - Pertumbuhan normal, meningkatkan paras sitrat ( garam asid sitrik ) dalam darah & menggalakkan penyerapan kalsium dalam usus menjaga kesihatan tulang serta gigi.

VITAMIN E - Sangat penting untuk mempertahankan fungsi saraf & otot, melindungi struktur membran daripada rosak, mengekalkan pertumbuhan mormal, mengelakkan metabolisma, mengekalkan struktur paru-paru, hati & membran sel darah merah. Sebagai antioksida, vitamin ini bermanfaat sebagai mecegah penyakit jantung & melambatkan penuaan.

VITAMIN K - Baik untuk mereka yang baru menjalani pembedahan. Vitamin ini membantu membentuk struktur tubuh baru dan menyembuhkan jahitan.

Terdapat lebih daripada 172 vitamin dalam MADU & masih lagi dikaji vitamin serta bahan yang lain belum dikenali.


KHASIAT DAN KEBAIKAN GOJI


R.Ph., Ph.D., dikenali sedunia sebagai seorang Pakar Herba dan Ahli Farmasi dalam tulisannya GOJI merupakan sejenis herba yang sangat hebat kerana ia mengandungi anti oksida & imuniti yang tinggi untuk melawan daripada serangan pelbagai jenis penyakit selain dapat menghalang daripada proses penuaan melalui rangsangan HGH ( Hormon Pertumbuhan Manusia ) antara lain GOJI dapat mengatasi masalah seperti tekanan darah tinggi, mengurangkan risiko kanser, kolestrol dalam darah, mengawal diabetis, meningkatkan fungsi seksual, menguatkan jantung, menyokong fungsi hati yang sihat, menguatkan otot dan tulang, memelihara buah pinggang, memulihkan daya ingatan, enzim penghadaman anti radang & lain-lain.
KHASIAT DAN KEBAIKAN ROSELLE


Roselle, merupakan satu tumbuhan herba semulajadi - mengandungi kandungan Vitamin C yang tinggi, dianggar pada 280mg pada setiap 100gm kaliks Roselle yang telah dikeringkan.
Ini menunjukkan kelebihan vitamin C yang ada pada Roselle berbanding dengan buah kismis hitam.

Ia juga mengandungi vitamin-vitamin lain seperti Vitamin D, B1 dan B2. ROSELLE terbukti kaya dengan anti oksida untuk:

* Menyegar & mengembalikan tenaga
* Menghilangkan selsema & sakit tekak
* Meredakan batuk & mencairkan kahak
* Menyihatkan & mencerdaskan minda
* Mengurangkan stress & sukar tidur
* Mencegah kanser & penyakit kronik
* Menstabilkan tekanan darah tinggi
* Meningkatkan daya tahan tubuh
* Membantu proses pencernaan
* Mencantikkan kulit & awet muda
* Mengurangkan kolesterol yang berlebihan

KHASIAT DAN KEBAIKAN AIR ZAM ZAM
Diriwayat oleh Jabir, Ibnu Abbas, Ibnu Umar dan Muawiyah, Rasulullah pernah bersabda “Air Zam-Zam itu diminum mengikut apa yang diniatkan & dikehendaki”.
Diriwayatkan juga Rasulullah gemar meminum air zam-zam dan tangan baginda yang mulia dan penuh barakah pernah dicelupkan ke dalam perigi zam-zam.
Al-Munawa (ahli ilmuan) berkata “air zam-zam adalah penghulu segala air, air yang paling mulia, berharga dan disukai”.
Air Zam-Zam mempunyai banyak kelebihan & keistimewaan berbanding air lain.
Perkara ini diperakui oleh bayak kajian saintifik, termasuk sarjana barat.
Air zam-zam mempunyai banyak khasiat & kelebihan seperti sabda Nabi Muhammad S.A.W. bermaksud ”sebaik-baik air dipermukaan bumi adalah air zam-zam.
Padanya ada makanan yang menyegarkan & penawar bagi segala penyakit”.

KHASIAT DAN KEBAIKAN BUAH DELIMA

Mengekalkan keadaan jantung & hati yang sihat.
Membersihkan hati & saluran perkumuhan.
Menyingkirkan lemak berlebihan.
Meningkatkan tenaga.
Mencegah rasa mual.
Menstabilkan tahap hormone semasa kemuncak haid.
Mencantikkan kulit muka.
Membantu memulihkan pesakit Diabetis.
Berupaya menghapuskan kahak.
Memberi tenaga dan mencegah keletihan.
Mecegah angin ahmar bagi warga emas.
Meningkatkan peredaran darah.
Ekstrak Buah Delima boleh didapati dalam pelbagai produk, antara yang terhangat di pasaran malaysia ialah Ori Herbs Pati Buah Delima.




KHASIAT DAN KEBAIKAN RUMPAI LAUT


Memberi tenaga & menguatkan sistem tubuh.
Menguatkan tulang dan sendi.
Meningkatkan sel rawan dan otot.
Merawat penyakit gaut.
Mencegah kanser,
Menurunkan tekanan darah tinggi.
Merawat Gastrik.
Anti bakteria / kulat.
Merawat Anemia.
Menurunkan kolestrol dalam tubuh.
Menyerap lebihan garam dalam tubuh ( Lumpuh ).
Melicin dan menegangkan kulit serta payu dara ( Anti Penuaan ).
Memulihara sel-sel kulit mati ( Jerawat ).
Menpercepatkan penyembuhan luka.
Menstabilkan kandungan gula dalam darah( Kencing Manis ).
Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas.
Menberi Kekenyangan( Diet ).
Melancarkan sistem metabolisme.
Memulihara usus kecil ( Sembelit ).

No comments:

Post a Comment